Vepřové plecko s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plecko s tymiánem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47811 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
1 kg | Vepřová plec |
5 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 535,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plecko s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec položíme do zapékací mísy, podlijeme vodou. Plec osolíme, posypeme pepřem, nastrouhaným tymiánem, nakonec polijeme worcesterskou a sójovou omáčkou. Připravenou plec přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme za občasného polévání 50 minut. Potom odstraníme alobal a v pečení pokračujeme dalších 20-30 minut. |
2 | Upečenou plec vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře, pokapeme vlastní vypečenou šťávou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Plec podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, ale také vařené brambory.