Máslový špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslový špenát
Máslový špenát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47820 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 183,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Špenát mražený, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslový špenát postup přípravy receptu:
1 | Mražený špenát necháme rozmrazit, opláchneme ho pod tekoucí vodou, kterou ze špenátu vymačkáme. Špenát dáme do hrnce, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu a povaříme ještě 15 minut. |
2 | Do špenátu přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, jemně nastrouhaný česnek, podle vlastní chuti sůl, pepř, zamícháme a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut. |
3 | Nakonec do špenátu vmícháme máslo, dobře všechny suroviny promícháme, aby se rozpustilo máslo a stáhneme z ohně. |
Poznámka
Takto připravený špenát podáváme teplý k pečenému masu, anebo rybám.