Srnčí ragú na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí ragú na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
15 g | Cukr krupice |
40 g | Hořčice |
2 g | Jalovec |
600 g | Knedlík kynutý |
80 g | Kompot brusinkový |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo škvařené |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1000 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
200 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 41,8mg |
Draslík | 244,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Knedlík kynutý, Kompot brusinkový, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí ragú na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso očistíme, nakrájíme na větší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostičky, brusinkový kompot scedíme. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme zeleninu, cukr a osmažíme dozlatova. Nyní přidáme maso, orestujeme, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, okořeníme tlučeným jalovcem, mletým novým kořením, tymiánem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, vývarem, provaříme, přimícháme hořčici, rajčatový protlak, brusinky z kompotu, smetanu, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem. |