Srnčí závitky se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí závitky se šunkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
30 g | Cibule |
50 g | Kečup |
60 g | Kompot jeřabinový |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Srnčí kýta |
12 g | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
150 ml | Víno červené |
15 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 455,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kompot jeřabinový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Šunka dušená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí závitky se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné srnčí kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, na každý plátek položíme 1 plátek šunky, 1 kolečko cibule, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, žampiony nakrájíme na plátky, jeřabinový kompot scedíme. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a ze všech stran zvolna osmažíme dozlatova. Závitky vyjmeme, do výpeku nasypeme mouku, rozmícháme s tukem, přidáme žampiony, osmahneme, podlijeme vodou, zakápneme worcesterem, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme kečup, červené víno a dusíme, až bude mít omáčka požadovanou hustotu. Nakonec vmícháme jeřabiny z kompotu, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |