Jednoduchý recept

Kapr se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47878

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Kapr obecný
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 312kJ
1% Sacharidy 4 g
27% Tuky 20 g
15% Sodík 299 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kapr se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu.

2

Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept