Kančí maso dušené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso dušené se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory pečené |
150 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
400 g | Cuketa |
20 g | Hořčice |
1000 g | Kančí kýta |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
5 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
80 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory pečené, Celer bulvový, Cibule, Cuketa, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kančí kýta, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso dušené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou. |
3 | Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.