Okurková polévka z Dolního Saska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková polévka z Dolního Saska
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47999 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Vývar zeleninový |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 132,8mg |
Draslík | 534,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková polévka z Dolního Saska postup přípravy receptu:
1 | Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kopr opláchneme pod vodou a otrháme z něj jemné snítky. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno. V misce rozšleháme žloutek se zakysanou smetanou. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm podusíme pokrájenou cibuli, pak zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme rozkrájenou okurku, 5 minut vaříme. Hhrnec odstavíme a necháme 10 minut chladnout. |
3 | Ochlazenou polévku ochutíme cukrem, pepřem, solí, přimícháme žloutek se smetanou a kopr, polévku krátce prohřejeme na ohni. |
4 | Krutony: bílý chléb nakrájíme na kostičky, za stálého obracení je osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. |
5 | Polévku nalijeme do misek a podáváme s chlebovými krutony. |
Poznámka
Servírujeme teplé.