Zajíc na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na kmíně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48101 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
300 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Kmín celý |
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Sůl |
1200 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přiložíme porce zajíce, posypeme větším množstvím kmínu, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme kmínovým výpekem. |