Košíčky s hruškami a rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky s hruškami a rokfórem
Košíčky s hruškami a rokfórem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48194 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Těsto filo |
Náplň do košíčků | |
---|---|
2 ks | Broskve |
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Džem brusinkový |
2 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
0,5 kávová lžička | Pepř zelený mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
750 g | Srnčí panenka |
3 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Rokfór |
1 kávová lžička | Tresť pomerančová |
400 g | Žampiony čerstvé |
Cumberlandská omáčka | |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Hořčice v prášku |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno portské |
60 g | Višně kandované |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cibulka jarní, Citrony, Hrušky, Pepř červený celý, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé, Citrony, Ocet vinný, Pepř cayenský, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těsto filo, Džem brusinkový, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř zelený mletý, Petržel kudrnka, Sýr Rokfór, Tresť pomerančová, Hořčice v prášku, Víno portské, Višně kandované, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Srnčí panenka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky s hruškami a rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme Cumberlandskou omáčku podle Anglického receptu: |
2 | Důkladně omyjeme pomeranč s citrónem a ovoce osušíme. Kůru z obou citrusů nastrouháme a kůru dáme do rendlíku. Přilijeme 4 lžíce vody a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přidáme přecezenou šťávu z celého pomeranče a citrónu, špetku soli, špetku kajenského pepře, 4 lžíce portského vína, 2 lžíce rybízového želé, 0.5 lžičky práškové hořčice a podle chuti můžeme přidat 0.5 lžičky octu. Nakonec přimícháme pokrájené kandované višně. Vše povaříme při mírné teplotě 3-4 minuty, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
3 | Omyjeme rozmarýn s petrželkou kudrnkou a drobně bylinky nakrájíme. Mražené plátky těsta Filo dáme na vál a vykrojíme z nich 16 koleček o průměru asi 14-16 cm. Máslem si vymažeme 8 žáruvzdorný misek, do kterých vložíme po jednom plátku těsta, každý plátek těsta potřeme máslem a na ně položíme další plátek těsta. Okraje těsta v miskách ozdobně zvlníme. |
4 | Špalíček masa ze srnčí svíčkové omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké hranolky. Omyjeme jarní cibulku a pokrájíme ji na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pak je nakrájíme na malé kostičky. |
5 | V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hranolky masa. Restujeme 1-2 minuty, osolíme je opepříme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek vložíme cibuli s žampióny a restujeme společně přibližně 1 minutu. Vrátíme maso, vše promícháme, přidáme bylinky, pomerančovou příchuť, pomerančový likér, červený celý pepř a brusinkovým džem. Za občasného promíchání při mírné teplotě necháme směs "táhnout" 4-5 minut. |
6 | Broskve, rozpůlíme, vyjmeme pecku a rozkrájíme je na čtvrtky. Omyté hrušky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a nakrájíme na osminky. |
7 | Do košíčků rozdělíme náplň, na náplň položíme dva dílky hrušky, čtvrtku broskve, vše posypeme rozdrobeným sýrem (Rokfór). Košíčky vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 15 minut. |
8 | Ke košíčkům s hruškami podáme v miskách Cumberlandskou omáčku a nakrájené plátky omytého pomeranče. |