Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Paprika červená, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením postup přípravy receptu:
1 | Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme. |
2 | Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla. |
4 | Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme. |
5 | Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou. |