Jednoduchý recept

Jehněčí steaky se špenátovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48265

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová šťáva
300 g Jehněčí kýta
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 stroužek Česnek
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 022kJ
4% Sacharidy 13 g
274% Tuky 206 g
16% Sodík 328 mg
58% Bílkoviny 32 g

Jehněčí steaky se špenátovým salátem postup přípravy receptu:

1

Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.

2

Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.

3

V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.

4

V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.

5

V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.

6

Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept