Zeleninový špíz s jáhlovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový špíz s jáhlovou kaší
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4837 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
300 g | Jáhly - loupané proso |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 501,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 552,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Jáhly - loupané proso, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový špíz s jáhlovou kaší postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě vaříme jáhly, opepříme a promícháme s olejem. |
2 | Cibulky zbavíme natě, žampiony oloupeme, na kostičky nakrájíme papriky, rajčata opláchneme a na plátky nakrájíme cuketu. |
3 | Zeleninu napícháváme na špejle střídavě, na olivovém oleji osmahneme do změknutí. |
4 | Poté jemně osolíme. |
5 | Podáváme s jáhlovou kaší ozdobenou petrželkou. |