Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48431 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nálev | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibule perlová |
2,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
150 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
600 g | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 439,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Mozzarella, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Ocet kvasný lihový, Pepř 4 barev, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout. |
2 | Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat. |
3 | Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách. |