Vepřové závitky se žampiony a šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky se žampiony a šalotkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát kadeřavý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
1 dl | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Vepřová kýta, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky se žampiony a šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme a osušíme, naklepeme. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé rozetřeme pepř a sůl. Plátek masa stočíme stranou s hořčicí dovnitř a zajistíme proti rozvinutí párátky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni. |
3 | Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odřízneme kloboučky a rozčtvrtíme je. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky. |
4 | V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, pak přisypeme houby a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem, solí, přilijeme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. |
5 | Závitky podáváme společně se směsí z pánve. |
Poznámka
Servírujeme studené. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou necháme v sítu okapat.