Recept

Vepřový řízek pernštýnský

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 486

Ingredience

100 g Cibule
20 g Okurky nakládané
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
200 g Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
100 g Šunka lázeňská
100 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
1% Sacharidy 2 g
37% Tuky 28 g
75% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Vepřový řízek pernštýnský postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.

2

Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.

3

V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.

4

Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept