Diabetická jablka ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diabetická jablka ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48646 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 kg | Jablka |
0,5 kávová lžička | Sacharin |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 818kJ
14% Sacharidy 52 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 401,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sacharin mají zadané všechny známé hodnoty.
Diabetická jablka ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut. |
2 | Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě. |
Mám v rodině zkušenosti s diabetickým stravováním a takto zavařená jablka dělávám. Jdou připravit taktéž úplně bez sladidla. Na trhu už jsou i jiné druhy sladidel, většinou už přímo smíchám s nakrouhanými jablky a teprve dávám do sklenic. Strouhám na robotu na "hranolkovém" kotouči, ale musím 2 x. Jsou už novější roboty, které připraví kostičky. Doporučuji nepodcenit dobu zavařování, větší sklenice je třeba zavařovat déle než 20 minut.