Recept

Špagety s tuňákovým tatarákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48733

Ingredience

3 ks Ančovička - filety
1 ks Chilli paprička
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
300 g Tuňák obecný
16 stroužek Česnek
400 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
23% Sacharidy 82 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 138 mg
67% Bílkoviny 38 g

Špagety s tuňákovým tatarákem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme česnekový olej. Ten je určený pro ty, kteří nemají rádi česnekové aroma. Připravuje se tak, že neoloupané stroužky česneku - v našem případě 8 stroužků - vložíme do olivového oleje, aby byly úplně ponořené a potom hodinu vaříme. Česnek i s olejem pak přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici. Při výrobě oleje počítáme asi 2 stroužky česneku na osobu.

2

Zbylých 8 stroužků česneku pokrájíme na tenké plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, semínka z ní neodstraňujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme na něj pokrájený česnek a chilli papričku. Přidáme ančovičky a 2 stroužky česneku, které jsme vařili v oleji pro přípravu česnekového oleje. Přidáme 2 lžíce oleje, v němž jsme česnek vařili. Rozmícháme a tím docílíme toho, že se ve směsi rozmělní i ančovičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a přidáme do pánve. Vše promícháme, osmahneme do zlatavé barvy, přidáme špagety, které jsme si předtím uvařili na skus.

3

Na drobné kousky pokrájíme tuňáka. K tuňákovým kostičkám přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme a promícháme.

4

Špagety dáme na talíř a navrch vkládáme tuňákový tatarák, který lehce pokapeme olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept