Bramborové gnocchi s lanýžem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové gnocchi s lanýžem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48766 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Bramborové gnocchi s lanýžem | |
---|---|
80 g | Lanýž |
200 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Olej lanýžový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Bramborové gnocchi Ambiente [47101] | |
1 kg | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Olej olivový |
150 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 79,1mg |
Draslík | 454,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Olej lanýžový, Olej olivový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové gnocchi s lanýžem postup přípravy receptu:
1 | Gnocchi dáme do osolené vroucí vody s trochou oleje a vaříme 5 až 7 minut, dokud nevyplavou. |
2 | Černé lanýže z Piemonte nakrájíme na velmi tenké plátky. Polovinu z nich dáme na pánvičku s rozpuštěným máslem a 5 minut je zahříváme (nesmí se péct). Přidáme několik kapek lanýžového oleje, osolíme a promícháme s čerstvě uvařenými gnocchi. |
3 | Servírujeme posypané druhou polovinou nakrájených lanýžů. |
4 |
|
5 | Bramborové gnocchi Ambiente [47101]: |
6 | Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne. |
7 | Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou! |
Poznámka
Lanýžové oleje jsou k dostání v různé kvalitě. Vybíráme jen takové, u kterých je uveden původ. Pokud gnocchi ihned nespotřebujeme, pomastíme je olivovým olejem nebo máslem, rozložíme a přikryjeme fólií.