Tatarák z hovězí svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák z hovězí svíčkové
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48840 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Hovězí svíčková |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Hovězí svíčková, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák z hovězí svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou naškrábeme nebo nameleme. Osolíme. K masu potom přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, 2 lžíce hořčice, 1 lžičku worchesteru a promícháme. Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli, rozetřeme česnek a obojí přimícháme do masa. Toasty opečeme v topinkovači a potíráme česnekem. Masovou směsí natíráme opečené topinky. Červenou papriku omyjeme a rozkrájíme na proužky, kterými zdobíme toasty s masovým tatarákem. |