Jednoduchý recept

Plněné žampiony zapečené na rajčatech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49054

Ingredience

30 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
15 g Hořčice
150 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
120 g Rajčata
60 g Sýr Čedar
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
40 g Šunka dušená
240 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 628kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
29% Sodík 586 mg
18% Bílkoviny 10 g

Plněné žampiony zapečené na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Vybereme větší žampiony, uřízneme nohy a vnitřek vydlabeme. Sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky. V rendlíku svaříme mléko se strouhaným sýrem, až vznikne krém. Žampiony povaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou citronové šťávy, aby netmavly. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šunku, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme s hořčicí a odstavíme. Mimo oheň přimícháme žloutek, promícháme se sýrovým krémem a vzniklou hmotou naplníme žampiony. Do pekáčku vyskládáme plátky rajčat, na ně položíme plněné žampiony náplní nahoru, pekáček dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 8 až 10 minut.

2

Žampiony upravíme na dezertní talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept