Jednoduchý recept

Džem z čerstvých jahod a rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49153

Ingredience

1,2 kg Cukr krystal
1 kg Jahody zahradní
1 l Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 156kJ
20% Sacharidy 71 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Džem z čerstvých jahod a rybízu postup přípravy receptu:

1

Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme.

2

Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí.

3

Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě.

Poznámka

Použít můžeme také lesní jahody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept