Holoubata v omáčce z sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata v omáčce z sherry
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Holoubata |
1 polévková lžíce | Mandle loupané |
40 ml | Olej olivový |
20 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
6 ks | Šalotka |
100 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 270,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Holoubata, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata v omáčce z sherry postup přípravy receptu:
1 | Holoubata omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme u česneku. Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, dužinu pokrájíme na drobné kostičky. |
2 | Olej rozpálíme a maso na něm osmažíme dozlatova ze všech stran. Poté vyjmeme z hrnce, na rozpálený tuk ze smažení dáme pokrájenou šalotku, rajčata, česnek a olivy. Zamícháme, přidáme rozmarýn a mandle a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Poté přilijeme sherry a 100ml vody. |
3 | Holoubata vložíme zpět do omáčky a na mírném plameni dusíme do změknutí. Maso servírujeme přelité omáčkou. |