Převrácený páj se zvěřinou podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Převrácený páj se zvěřinou podle Ramsaye
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Bobkový list |
10 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Jalovec |
350 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Pancetta |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tuřín |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 14g |
Draslík | 281,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Tuřín, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Jalovec, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Převrácený páj se zvěřinou podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Sušené hřiby zalijeme 660 ml vařící vody a necháme vychladnout. Srnčí, jelení nebo daňčí kýtu nakrájíme na kousky a obalíme v mouce smíchané s pepřem a solí. Na proužky nakrájíme slaninu pancetta, na malé kousky oloupaný česnek, velkou mrkev, malý tuřín, červenou cibuli a řapík celeru, rozdrtíme kuličky jalovce a rozšleháme žloutek. |
2 | Slaninu pancetta opečeme v pánvi na 3 lžících olivového oleje až ztmavne. Potom přidáme česnek s cibulí, opečeme je dozlatova a nakonec přidáme všechnu zeleninu, kterou opečeme doměkka. Opečenou zeleninovou směs přesypeme do kastrolu s poklicí, k zelenině pak přidáme namočené hřiby i s tekutinou. |
3 | Připravené maso opečeme na zbytku olivového oleje, přidáme ho k opečené zelenině s houbami, přilijeme víno s octem, uvedeme do varu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, jalovcem, bobkovým listem a přikryté vše pečeme 1,5 hodiny, až maso změkne. |
4 | Listové těsto rozválíme na placku, z které podle velikosti kastrolu vyřízneme kruh. |
5 | Tím zakryjeme maso se zeleninou a houbami, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 15 minut, až je těsto zlaté a křupavé. |