Plněné karely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné karely
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49815 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Fenykl čerstvý |
0,5 kg | Karela |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr celý |
300 ml | Mouka hrachová |
1 polévková lžíce | Pasta česneková |
1 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Tamarindová šťáva |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 947,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krystal, Fenykl čerstvý, Kmín římský, Koriandr celý, Sezam - semena, Sůl, Tamarindová šťáva, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Karela, Mouka hrachová, Pasta zázvorová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné karely postup přípravy receptu:
1 | Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli. |
2 | Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví. |
3 | Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout. |
4 | Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme. |