Recept

Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49880

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Chilli koření mleté
4 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
1 kg Jehněčí maso
100 g Jogurt bílý
2 kávová lžička Kmín římský
50 g Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
100 ml Mléko polotučné
0,5 kg Mouka kukuřičná
100 ml Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Pasta zázvorová
4 polévková lžíce Pasta česneková
1 kávová lžička Sůl
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 156kJ
24% Sacharidy 86 g
72% Tuky 54 g
7% Sodík 149 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem.

2

Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme.

3

Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept