Ravioli s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s telecím masem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 49962 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
5000 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Jalovec |
200 g | Játra kachní |
2 g | Nové koření celé |
60 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kudrnka |
50 g | Protlak rajčatový |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Šalotka |
2 g | Šalvěj čerstvá |
20 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1000 g | Telecí maso přední |
3 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
300 g | Zelenina kořenová |
Těsto | |
---|---|
2500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
20 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 753,0mg |
Draslík | 974,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí vývar základní, Játra kachní, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Telecí maso přední, Zelenina kořenová, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme olej, telecí maso, nejlépe líčka osolíme, vložíme do pekáčku a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pekáčku nasypeme kořenovou zeleninu, slaninu, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, osmahneme, podlijeme vínem, povaříme, dokud se víno téměř nevyvaří. Zalijeme vývarem, vrátíme do pekáčku maso, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, jalovcem, novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, šalvějí, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle druhu masa pečeme asi hodinu a půl. Podle potřeby doléváme vývar, aby bylo maso dostatečně ponořené. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáčku, nakrájíme na drobné kousky, šťávu z pečení přecedíme, nalijeme do hrnce, částečně vyvaříme, podle chuti dosolíme. Do šťávy přidáme kachní játra a celou omáčku rozmixujeme dohladka. Ještě krátce povaříme a odstavíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme kousky masa, podlijeme troškou omáčky a necháme vydusit. Nakonec přisypeme petrželku a odstavíme. |
5 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu oleje, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme tvořítkem kolečka. Doprostřed každého kolečka naneseme lžičku masové směsi, kolečko přehneme napůl a okraje zpevníme. Plněné ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 5 minut. |
6 | Na talíře upravíme ravioli, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a podáváme. |