Zámecká srnčí žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zámecká srnčí žebírka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Játra husí |
150 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
800 g | Srnčí maso |
15 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Na ovoce | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
120 g | Hroznové víno |
120 g | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
120 g | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 284,3mg |
Draslík | 662,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Sůl, Víno bílé, Cukr krupice, Hroznové víno, Jablka, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zámecká srnčí žebírka postup přípravy receptu:
1 | Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme. |
2 | Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami. |
3 | Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit. |
4 | Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru. |
5 | Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem. |