Těstoviny pro celiatiky se šunkou a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny pro celiatiky se šunkou a zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50220 |
Ingredience
300 g | Bezlepkové těstoviny |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Zelí kysané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 25,2mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 937,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové koření, Šunka dušená, Zelí kysané, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny pro celiatiky se šunkou a zelím postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme bezlepkové těstoviny podle návodu na obalu. Cibuli i šunku posekáme nadrobno a orestujeme na másle. Kysané zelí necháme okapat na sítku, nakrájíme a přidáme k orestované šunce. |
2 | Směs ochutíme polévkovým kořením, za stálého míchání krátce osmažíme. Do směsi přidáme uvařené těstoviny, promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.