Nekynuté lívance s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nekynuté lívance s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50254 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
40 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 190,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nekynuté lívance s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme. |
2 | V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem. |
3 | V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance. |
4 | Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem |