Tuňák v sezamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák v sezamu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 50325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cuketa |
4 ks | Estragon |
2 ks | Kapie |
400 g | Lilek |
70 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Olej olivový |
70 g | Sezam - semena |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Estragon, Lilek, Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák v sezamu postup přípravy receptu:
1 | Filety z tuňáka obalíme v sezamových semenech, cuketu a lilek očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme. |
2 | Kapii opečeme v troubě do hněda, sloupneme a zbavíme semen, plátky cukety a lilku osmažíme na polovině dávky arašídového oleje a poté je vyndáme z pánve. V jiné pánvi si rozehřejeme zbytek arašídového oleje a tuňáka na něm ze všech stran zprudka půl minuty restujeme, poté ho vyndáme, osušíme na papírovém ubrousku, nakrájíme na silnější kousky a osolíme. Očištěné papriky a cuketu s lilkem nakrájíme na drobnější kostičky. |
3 | Tuňáka podáváme se smaženou zeleninou, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme snítkou estragonu. |