Jednoduchý recept

Karlovarský svatební knedlík

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50370

Ingredience

5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 048kJ
28% Sacharidy 100 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 276 mg
45% Bílkoviny 25 g

Karlovarský svatební knedlík postup přípravy receptu:

1

4 žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme na másle(1.5 lžíce) dozlatova.

2

1.5 lžíce měkkého másla utřeme se solí do pěny, postupně budeme přidávat 6 žloutků. Když je máslo utřené, přimícháme mléko, mouku a osmažené kostičky žemlí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta.

3

Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 l vody. Těsto vložíme do máslem (1 lžíce) potřeného plátěného ubrousku, zavážeme, vytvarujeme a zavěsíme na vařečku, kterou zavěsíme na hrnec. Těsto v utěrce musí být celé ponořeno ve vodě. Vaříme přibližně 50-60 minut.

4

Horký knedlík potřeme máslem, nakrájíme a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept