Plněné žampiony zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampiony zapečené se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50385 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
60 g | Cibule |
80 g | Créme fraiche |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
25 ml | Sherry brandy |
4 g | Sůl |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 15,7mg |
Draslík | 259,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sherry brandy, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampiony zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, oddělíme nožičky, které posekáme najemno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou, krátce osmahneme, přidáme posekané nožičky žampionů, zakápneme sherry a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme petrželku a créme fraiche. |
3 | Žampiony naplníme touto směsí, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, sýr nakrájíme na tak malé kousky, aby zakryly otvory v žampionech a otvory sýrem zakryjeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouba a pokrm zapékáme 10 až 15 minut. |
4 | Vychladlé žampiony upravíme na servírovací mísu a podáváme. |