Recept

Křehký brusinkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5045

Ingredience

250 g Brusinky
130 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Cukr třtinový
200 ml Džus hroznový
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
185 g Máslo čerstvé
300 g Ořechy burské pražené
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 805kJ
11% Sacharidy 40 g
36% Tuky 27 g
8% Sodík 150 mg
20% Bílkoviny 11 g

Křehký brusinkový koláč postup přípravy receptu:

1

Na těsto smícháme mouku s 50g cukru krupice a špetkou soli, přidáme 100g nakrájeného másla, prosekáme nožem a z utvořené drobenky rychle vypracujeme soudržné těsto. Zabalené ve fólii chladíme asi hodinu v lednici.

2

Troubu předehřejeme na 175C.

3

Brusinky omyjeme a v hroznové šťávě asi 5min povaříme. Poté necháme okapat. Ze zbytku cukru, hnědého cukru a vajec ušleháme krém a přimícháme rozpuštěný zbytek másla, nasekané arašídy a brusinky.

4

Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím koláčovou formu, okraje zvýšíme a naplníme krémem. Povrch uhladíme a pečeme asi 40min.

5

Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept