Recept

Kuře s burgundskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 50450

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kg Kuřecí prsa
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
50 ml Sherry brandy
150 g Slanina vepřová
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
5% Sacharidy 19 g
32% Tuky 24 g
69% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

Kuře s burgundskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpeku zpěníme cibuli nadrobno a vše vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na později.

2

Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a poprášíme moukou, vložíme na výpek v pánvi a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme brandy. K masu vrátíme opečenou cibuli a slaninu, podlijeme vínem a zakryté hodinu necháme dusit na mírném ohni. Vyjmeme bobkový list i maso, šťávu dosolíme a dopepříme, necháme povařit pár minut, aby se tekutina zredukovala. Vrátíme maso zpět a porce podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept