Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50605 |
Ingredience
600 g | Hlíva ústřičná |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 dl | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 179,0mg |
Draslík | 250,6mg |
Vláknina | 66,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mléko polotučné, Mouka pšeničná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky našleháme společně s bílým vínem. Přidáme mouku a špetku soli a vše pečlivě promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout. |
2 | Hlívu pečlivě očistíme a odkrojíme nohy. Přidáme špetku soli a pepře. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do těsta. |
3 | Rokfór protlačíme cedníkem a společně s mlékem ho rozetřeme dohladka. Zalijeme zakysanou smetanou a dochutíme zeleným pepřem. Vše důkladně zamícháme. |
4 | Olej necháme rozehřát na 170°C. Hlívy ponoříme do těstíčka a smažíme je na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a necháme okapat. Podáváme s rokfórovou omáčkou. |