Recept

Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50662

Ingredience

3 ks Cibule
6 ks Jalovec
5 dl Masový vývar
1,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,2 dl Slivovice
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1,4 kg Vepřová kýta
2 kg Zelí kysané
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 303kJ
11% Sacharidy 39 g
57% Tuky 42 g
38% Sodík 755 mg
95% Bílkoviny 54 g

Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme vepřové maso bez kosti a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme cibule a drobně je pokrájíme.

2

V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Přimícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme maso, sůl, pepř, celý jalovec, znovu promícháme a krátce, asi 1-2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme 60 minut.

3

Poté doložíme k masu 2 kg kysaného zelí, promícháme a dusíme dalších 30 minut.

4

Mezitím očistíme a utřeme se solí 8-10 stroužků česneku, přimícháme do zelí, přidáme 1 dl pálenky (např. slivovice, jalovice), promícháme, případně dochutíme solí a podáváme.

Poznámka

K dragounskému zelí podáváme chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept