Jednoduchý recept

Párky v omáčce z piva

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50664

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 ks Pepř černý celý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 ks Párky jemné
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
2% Sacharidy 8 g
45% Tuky 33 g
6% Sodík 120 mg
24% Bílkoviny 14 g

Párky v omáčce z piva postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnku rozmícháme ve vodě Solamyl. Párky nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky, každý na obou stranách rozřízneme do kříže a po délce několikrát šikmo nařízneme.

2

V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravené kousky párků. Pak je vyjmeme a necháme v teple - například zabalené v alobalu v mírně vyhřáté troubě.

3

Do oleje přilijeme pivo, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a celý pepř, osolíme, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak bobkový list a kuličky pepře vyjmeme, omáčku zahustíme Solamylem a ještě krátce povaříme. Opečené párky rozdělíme na talíře, přelijeme je horkou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept