Jednoduchý recept

Pizza s bramborami a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50694

Ingredience

Těsto na pizzu semolinové
20 g Cukr krupice
14 g Droždí sušené
200 g Mouka pšeničná - Semolina
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl mořská
650 ml Voda pitná
Rajčatová omáčka na pizzu
10 g Bazalka
30 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl mořská
1 stroužek Česnek
Náplň
1400 g Brambory vařené ve slupce
15 ml Citronová šťáva
680 g Mozzarella
30 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
4 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
4 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 577kJ
36% Sacharidy 128 g
30% Tuky 23 g
114% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Pizza s bramborami a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

2

Česnek nakrájíme na tenké plátky, v rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

3

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, rozmarýn, zakápneme citronovou šťávou, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. Těsto pomažeme rajčatovou omáčkou, poházíme ochucenými bramborami, mezery vyplníme kousky mozzarelly a upečeme.

4

Hotovou pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept