Pizza s bramborami a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s bramborami a mozzarellou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50694 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Těsto na pizzu semolinové | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
14 g | Droždí sušené |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná - Semolina |
20 g | Sůl mořská |
650 ml | Voda pitná |
Rajčatová omáčka na pizzu | |
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl mořská |
Náplň | |
1400 g | Brambory vařené ve slupce |
15 ml | Citronová šťáva |
680 g | Mozzarella |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 844,4mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 163,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s bramborami a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka. |
2 | Česnek nakrájíme na tenké plátky, v rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme. |
3 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, rozmarýn, zakápneme citronovou šťávou, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. Těsto pomažeme rajčatovou omáčkou, poházíme ochucenými bramborami, mezery vyplníme kousky mozzarelly a upečeme. |
4 | Hotovou pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme. |