Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50785 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Telecí maso: | |
---|---|
2 g | Pepř černý mletý |
25 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
1000 g | Telecí koleno |
200 ml | Víno červené |
1000 ml | Vývar telecí |
Brambory | |
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
3 g | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Smetana na vaření |
8 g | Sůl |
Chřest | |
200 g | Chřest zelený |
15 g | Máslo čerstvé |
4 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 202,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno červené, Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Telecí koleno, Vývar telecí, Máslo čerstvé, Smetana na vaření, Chřest zelený, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Telecí koleno vykostíme, maso naklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem, vložíme do vroucího telecího vývaru, přilijeme víno, rajčatový protlak a vaříme zvolna 45 minut. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme a zalijeme smetanou. Povaříme 5 minut a odstavíme. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, vsypeme do pekáčku, zalijeme ochucenou smetanou z pánve a vložíme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 20 minut. |
3 | Chřest očistíme, vložíme do rendlíku, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme a v pánvi na másle krátce orestujeme. Uvařené maso vyndáme z hrnce, odstraníme provázek, maso nakrájíme na špalíčky, vývar vyvaříme na polovinu do zhoustnutí. |
4 | Na talíře upravíme špalíčky masa, doplníme zapečeným bramborem, chřestem, přelijeme zhoustlým vývarem a podáváme. |