Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51013 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
100 g | Cibule |
3 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
10 g | Sůl |
200 g | Šunka od kosti |
100 g | Vepřová plec |
250 g | Vepřové koleno |
1000 g | Vepřové nožičky |
200 g | Zelenina kořenová |
Cibule | |
---|---|
150 g | Cibule |
150 g | Cibule červená |
Zálivka | |
3 g | Cukr moučkový |
250 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 105,9mg |
Draslík | 182,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Šunka od kosti, Vepřová plec, Vepřové nožičky, Cibule, Cukr moučkový, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové koleno, Zelenina kořenová, Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout. |
2 | Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku. |
3 | Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme. |