Šnečí vývar s játrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šnečí vývar s játrovými knedlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51020 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 g | Badyán |
15 g | Kerblík |
20 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
30 g | Šalotka |
50 ml | Sherry brandy |
200 g | Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
6 g | Sůl |
600 ml | Vývar telecí |
100 g | Zelenina kořenová |
Játrové knedlíčky | |
---|---|
80 g | Játra husí |
20 g | Mléko odtučněné sušené |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 170,3mg |
Draslík | 283,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Šalotka, Sůl, Játra husí, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Sherry brandy, Sterilovaní šneci v hovězím bujonu, Vývar telecí, Zelenina kořenová, Mléko odtučněné sušené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šnečí vývar s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, badyán, šnečí maso a velmi zvolna vaříme půl hodiny. Ke konci vaření zakápneme sherry. |
2 | Husí játra umeleme, vložíme do misky, přisypeme sušené mléko, strouhanku, sůl, pepř, mletý muškát, přidáme vejce a důkladně promícháme. Tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru. Knedlíčky povaříme asi 5 minut. |
3 | Polévku s knedlíčky rozdělíme do talířů, posypeme kerblíkem a podáváme. |