Nákyp z brokolice a tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z brokolice a tresky
Nákyp z brokolice a tresky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51032 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brokolice |
6 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Na zapékání | |
---|---|
2 špetka | Kari koření |
30 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
50 g | Sezamová semínka černá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 910,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská, Kari koření, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sezamová semínka černá, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z brokolice a tresky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme omáčku: Ve vhodné pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a zapražíme ji. Máslo z moukou zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na hladkou omáčku. Omáčku dochutíme solí, pepřem, kari kořením a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Omáčku stáhneme ze sporáku, přidáme zbylé máslo a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. |
2 | Zapékací formu vymažeme máslem. Rybí file omyjeme, osušíme, dochutíme solí, pepřem a pokapeme je citrónovou šťávou. Připravené rybí file naskládáme na dno zapékací formy. Brokolici očistíme omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na růžičky, které poklademe na rybí file v zapékací formě a posypeme je solí. Vše zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a sezamovými semínky. |
3 | Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a pečeme Přibližně 30 minut. Nákyp vybereme z trouby, necháme odpočinout a krájíme ho na úhledné porce. |
Poznámka
Nákyp podáváme teplý. Vhodnou přílohou je rýže.