Pečené bramborové kroužky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené bramborové kroužky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51114 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
300 g | Mouka bezlepková Mantler |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Xantanová guma |
Na polití | |
---|---|
20 dkg | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 878,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Anglická slanina, Cibule, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené bramborové kroužky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme |
2 | a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Tento pokrm můžeme podávat i s husím sádlem nebo se škvarky, s různě upraveným zelím nebo špenátem. Bramborové kroužky můžeme také podávat ve sladké variantě se švestkovými povidly nebo se zakysanou smetanou.