Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
Maso | |
---|---|
600 g | Křepelka |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
6 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Omáčka | |
80 g | Fíky čerstvé |
50 g | Karamel |
2 g | Kardamom |
30 g | Med včelí |
300 ml | Víno červené |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 895,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 254,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Křepelka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Fíky čerstvé, Kardamom, Med včelí, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Karamel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Křepelčí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme posekaným tymiánem, rozmarýnem a necháme v lednici uležet. |
2 | Omáčka: Do rendlíku nalijeme víno, přidáme karamel, kardamom, zázvor, převaříme, přisypeme fíky a pár minut povaříme. Fíky vyjmeme, do šťávy přilijeme med a vyvaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Křepelčí maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran, poté ho necháme na papírovém ubrousku okapat. |
4 | Na talíře upravíme maso, doplníme fíky, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory. |