Dušené fazolky s rajčaty a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazolky s rajčaty a česnekem
Dušené fazolky s rajčaty a česnekem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51195 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
1 kg | Fazolové lusky zelené |
80 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pyré rajčatové |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 840,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Pyré rajčatové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazolky s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky překrájíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme fazolky a dusíme. Když jsou fazolky poloměkké, vmícháme rajčata, pyré, sůl, posekanou petrželovou nať a vývar. Za občasného míchání dusíme, až jsou fazolky měkké. |