Cibulka sterilovaná s křenem a octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulka sterilovaná s křenem a octem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51260 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Cibule |
30 g | Cukr krystal |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 ks | Křen |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
20 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 468,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krystal, Hořčičné semínko, Křen, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulka sterilovaná s křenem a octem postup přípravy receptu:
1 | Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku. |
2 | Na nálev rozmícháme vodu s octem, přisypeme cukr, sůl a povaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku a sklenici uzavřeme. |
3 | Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme od bodu varu po dobu 10 minut. |
4 | Sklenici vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme ve studené a temné místnosti. |
Poznámka
Použijeme pouze kousek křenu.