Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51626 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
1,2 kg | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Na omáčku | |
---|---|
400 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 233,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 251,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí maso, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a opláchnutý srnčí hřbet (nevykostěný) osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Okořeněné maso poklademe plátky slaniny, zabalíme do silného alobalu, pečlivě uzavřeme a vložíme na pekáč. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme. Po hodině alobal opatrně otevřeme a pečeme další půlhodinu. |
2 | V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku usmažíme z másla a mouky jíšku, zašleháme vývarem a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Na závěr vaření přidáme vypečenou šťávu z masa, smetanu, sůl, sójovou omáčku a rybízovou marmeládu. Omáčku odstavíme a vmícháme sýr nakrájený na kostičky. |
3 | Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme přelité omáčkou. |