Mrkev sterilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev sterilovaná
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51634 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
20 g | Cukr krystal |
1 kg | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev sterilovaná postup přípravy receptu:
1 | Použijeme malou, velmi mladou mrkev. Očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou, zchladíme ve studené vodě, oloupeme a rozdělíme do sklenic. |
2 | Cukr a sůl rozmícháme v 1 l vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme mrkev. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 40 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Sklenice ihned vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti. |