Jednoduchý recept

Mrkev sterilovaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51634

Ingredience

20 g Cukr krystal
1 kg Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 351kJ
4% Sacharidy 16 g
511% Tuky 383 g
65% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 2 g

Mrkev sterilovaná postup přípravy receptu:

1

Použijeme malou, velmi mladou mrkev. Očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou, zchladíme ve studené vodě, oloupeme a rozdělíme do sklenic.

2

Cukr a sůl rozmícháme v 1 l vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme mrkev. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 40 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Sklenice ihned vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept